Rent a mentor

Wat levert een menteeship op?

Je benut de succesfactoren die onze ervaren mentoren al kennen
Je realiseert sneller de doelstellingen waar jij verantwoordelijk voor bent
Je geeft een boost aan jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling
Het concept Rent-a-Mentor werkt daardoor kostenreducerend

 

Onze mentoren komen uit consultancy en dienstverlenende organisaties.

Vraag informatie aan.
  Rent-a-Mentor: performance coach voor young en medior professionals

  Met Rent-a-Mentor werk je samen met een ervaren zelfstandig professional aan het realiseren van de doelstellingen waar jij voor verantwoordelijk bent. Samen met één van onze mentoren als performance coach bepaal je aan het begin van het traject welke ondersteuning je vooral kunt gebruiken. Bijvoorbeeld tips over de succesfactoren en valkuilen bij leidinggeven. Of specifieke inhoudelijke kennis over het onderwerp dat nieuw voor jou is. Op die manier, door de tientallen jaren ervaring van jouw mentor te benutten, vergroot jij jouw productiviteit enorm.

  Hier vind je meer informatie voor werkgevers.

  Daar kan geen cursus tegenop!

  “Ik wilde van goed naar beter. En de klassieke trainingen boden mij niet meer wat ik zocht. Met behulp van mijn performance coach ben ik veel effectiever en efficiënter gaan werken. Ik heb de afgelopen maanden echt stappen gemaakt. Daar kan geen cursus tegenop.”

  Naomi, 27 jaar

  Rent-a-Mentor Mentorship professional

  Voorbeelden van expertises

  Onze mentoren hebben ruime ervaring op allerlei vakgebieden, zoals project- & programmamanagement, digitale transformatie, finance, operations, marketing en leidinggeven. Is de benodigde kennis nog niet aanwezig binnen onze coöperatie? Dan zoeken wij voor jou een zelfstandig professional die wel over die expertise beschikt. Daarmee is onze pool aan kennis en ervaring onuitputtelijk.

  Weten hoe de samenwerking eruit ziet?

  In de brochure vind je onder andere hoe het proces van een menteeship eruit ziet, van opstart tot en met evaluatie.

  Resultaat- en praktijkgericht

  Onze begeleiding is er op gericht om jou in staat te stellen om zo snel mogelijk de resultaten te realiseren waar jij verantwoordelijk voor bent. De tips van onze mentoren zijn nuchter en praktisch. Zij hebben zeker oog voor de ‘zachte kant’ van verandertrajecten en zijn vooral gericht op het realiseren van harde doelstellingen. Dat is wat Rent-a-Mentor onderscheid van bijvoorbeeld veel coaching trajecten.

  Het merendeel van onze mentoren heeft eerst, voordat ze als zelfstandig professional gingen werken, jarenlang lijnfuncties vervult. Vaak in leidinggevende posities. Daardoor kennen ze de praktijk van het bedrijfsleven maar al te goed.

  Besteed je persoonlijk ontwikkelbudget aan de juiste dingen

  ‘Interessant, maar waar haal ik het geld vandaan?’ is wellicht jouw gedachte. Daar zijn diverse oplossingen voor. Zo heb je waarschijnlijk een persoonlijk ontwikkelbudget dat je kunt inzetten voor een menteeship. Met de huidige coronacrisis kan het nog wel even duren voordat de klassieke, offline trainingen weer op gang komen. Bovendien is leren in de praktijk doorgaans veel effectiever dan in een klaslokaal.

  Een andere route die je kunt bewandelen is om de benodigde investering op te voeren als quality assurance voor het verandertraject waar jij verantwoordelijk voor bent. Doorgaans zijn de kosten van onze begeleiding een fractie van de totale business case. Dat maakt het vrij eenvoudig om uit te leggen aan jouw leidinggevende dat het een zeer rendabele investering is om een van onze experts in te zetten.

  Om de toegevoegde waarde van onze begeleiding te illustreren denken wij graag voor de start met je mee over de beste manier om het benodigde budget te regelen. Dan ervaar je meteen wat je aan onze begeleiding hebt.

  Vraag informatie aan.