Verandermanagement

Programma voor operationaliseren van organisatie

€ 0

tooltip
Inhoud in het kort

– Onze visie op het thema
– Direct bruikbare tips
– Mogelijkheid tot nabespreken
– Cultuurscan

Whitepaper: Onze visie op verandermanagement

Co-operations stelt Verander Management centraal als thema. Tom Spierings is specialist op dit gebied. In een informatief whitepaper beschrijft hij op praktische wijze onze visie met betrekking tot het besturen van een projektenportfolio.

  Wij sturen u de whitepaper op een later moment na, alsmede optioneel nog een aantal informatieve opvolgingen.

  Tom Spierings

  Expert en contactpersoon

  Veranderen stopt nooit. Wij verankeren doorlopende flexibiliteit en efficiëntie in uw veranderingstrajecten.”

  De uitdaging in verandermanagement

  Hoewel we ons al decennia lang met project management bezighouden zijn veel veranderprogramma’s nog steeds niet erg succesvol. Hoewel de nieuwe benaderingswijzen (agile, scrum, etc) de flexibiliteit verbeteren zien organisaties zich nog steeds geconfronteerd met grote uitdagingen wanneer complexe veranderingen in afzienbare tijd doorgevoerd moeten worden.

  Wat steeds meer onderkend wordt is dat verandering niet meer het monopolie van de IT is. Verandering kan alleen succesvol zijn wanneer dit vanuit meerdere invalshoeken wordt gestuurd: het samenspel tussen bedrijfsprocessen, organisatiecultuur, verandermanagement en vanzelfsprekend ook IT. Dat zien we ook steeds meer terug op het vlak van de organisatiestructuur. Waar in het verleden de IT functie al onder Finance functie vandaan gekomen was als strategisch partner in de raad van bestuur zien we nu zelfs een trend naar de aanstelling van een specifieke Transformation Officer op directieniveau, verantwoordelijk voor alle facetten die in de veranderstrategie betrokken zijn.

  Verandermanagement: wat Co-operations voor u kan doen

  Co-operations kan u ondersteunen bij dit brede scala van uitdagingen. Wij hebben jarenlange ervaring met de meest uiteenlopende toepassingen van verandermanagement. Vanuit deze kennis kijken we wat het beste bij uw organisatie past.

  Van kleinschalige projectinrichting tot complexe multi-disciplinaire transformatieprogramma’s. Ook hebben wij veel ervaring wat betreft het verandervermogen van medewerkers.

  Sparring sessie.
   Ton Nijenhuis en Petrosjan Damen

   Oprichters van Co-Operations.

   “Het was tijd voor iets anders.”

   De wereld verandert continu. Ook de arbeidsmarkt en behoefte van organisaties aan ervaren en deskundige ondersteuning. Co-operations speelt in op deze gewijzigde behoefte.

   Samen doen wat andere bedrijven doen

   Co-operations werkt vanuit de overtuiging dat samenwerken, ervaring en deskundigheid de sleutel is tot succes. Dit hebben wij vastgelegd in ons manifest. Ook werken wij met thema’s, zoals verandermanagement, operationaliseren, optimaal organiseren en customer centricity.

   Publicaties van Co-Operations

   Plannen, prioriteren en escaleren: waarom leren we dat niet?

   Ken je het volgende patroon? Je hebt prachtige organisatiedoelstellingen die je ook nog eens in een kundig beleidsplan voor de komende paar jaar hebt geconcretiseerd. Daar komen dan professionele jaarplannen en planningen uit die ook nog eens helder vertaald zijn naar team- en individuele doelstellingen en -planningen.

   Wat kan er misgaan? ………De realiteit!!!!

   In dit artikel geven we een paar tips over hoe je met zo’n situatie kunt omgaan.

   Hoe kan je het best personeel behouden? 3 tips.

   Als werkgever doe je er alles aan om talentvolle medewerkers te behouden. Naar ons idee lukt dat vooral door waardevolle relaties met je werknemers op te bouwen, zodat beide partijen interessant en relevant voor elkaar blijven. Maar wat voor de een interessant is, is voor de ander minder interessant en relevant en vice versa. Waar doe je goed aan en hoe zorg je dat je relevant voor elkaar blijft? In dit artikel geven we een paar tips.

   Verhoog het rendement van jouw talent

   Dit artikel gaat over onze Rent-a-Mentor propositie, waarmee we de productiviteit van jong talent in loondienst verhogen door het benutten van de senioriteit van onze leden, ervaren zelfstandig professionals. In de tekst staat niet alleen wat het voordeel van zo’n mentorrelatie is en hoe het proces loopt, maar ook hoe je dit als jong talent kunt financieren.

   Let op de ‘expertreflex’ bij staffuncties

   Experts van stafafdelingen die, vanuit de beste intenties, doorschieten in hun dienstverlening. Die zich blindstaren op het middel, hun vakgebied, en het bedrijfsdoel uit het oog verliezen. Dat komt in de beste organisaties voor. Hoe komt dat nu? En, belangrijker nog, hoe kun je deze ‘expertreflex’ voorkomen? Die vragen worden in dit artikel beantwoord.

   Optimaliseren inspireren door coöperatief samenwerken

   In dit artikel wordt een aantal handvatten gegeven voor coöperatief optimaliseren. Deze tips zijn gebaseerd op de aanpak van coöperatief leren, die al enkele decennia wordt toegepast in het onderwijs. Deze benadering illustreert de kracht van Co-operations: waarde creëren door over de grenzen van disciplines en sectoren te leren, denken en te handelen.

   De volmacht als fintech? Drie kansen die je moet benutten.

   Als volmacht onderscheid je je alleen nog maar als fintech met een sterk online profiel. In dit artikel noemen we drie kansen die je moet benutten.

   Herijking van verbondenheid, vitaliteit & veiligheid

   Over de gevolgen van de coronacrisis wordt momenteel veel geschreven en gezegd. Wat echter nog beperkt aan bod komt is de structurele impact van het afgelopen jaar op support functies zoals HR, Facilities en Risk. In dit artikel gaat de auteur verder dan de voor de hand liggende consequenties. Zo vraagt hij zich af of ‘health security’ na ‘cyber security’ het nieuwe thema wordt waar organisaties extra aandacht aan gaan besteden. En wie daarbij de rol van ethicus op zich gaat nemen.

   Afstand en verantwoordelijkheid

   Verhalen belichten op een andere manier de essentie van onderwerpen. Verhalen geven ‘food for thought’. Verhalen delen is meer inzicht verkrijgen. Dit verhaal gaat over verantwoordelijkheid geven en nemen op momenten waarop de afstand tot de dagelijkse praktijk groter wordt en jezelf het geheel niet meer kunt overzien. Een onderwerp waar veel organisaties mee worstelen. Zeker in de huidige tijd waarbij ‘thuis werken’ en ‘op afstand werken’ de regel is geworden. Verantwoordelijkheid geven en nemen is een belangrijk aspect bij het operationaliseren van plannen en strategie.

   Product Approval & Review Process (PARP voor intimi) – een moetje of feest?

   Nieuwe producten ontwikkelen is de leukste baan ter wereld! Kijk maar eens naar Apple: naar elke nieuwe versie van de IPhone wordt reikhalzend uitgekeken. Maanden vooraf beginnen de speculaties al. Hoe is het nieuwe design? Welke nieuwe functionaliteiten zitten erop?

   Communicatietrends 2021

   Hoe bereik je klanten en medewerkers? Hoe krijg je ze mee? Welke strategie belooft de meeste impact in de huidige tijd? De vakvereniging van communicatieprofessionals presenteert elke 2 jaar de communicatietrends.

   DMAIC en de vele wegen die naar Rome leiden

   Bij veel organisaties zit de uitdaging in de uitvoering. In de executie van plannen. Het plan opstellen gebeurt in relatieve rust en veiligheid. Er wordt tijd genomen om de markt te analyseren, een interne analyse op te stellen, concurrentie-analyses te bestuderen en kostendoorrekeningen te maken. En terecht.

   Coöperatief optimaliseren over de grenzen van ondersteunende functies

     In dit artikel lees je in circa 3 minuten o.a. 3 tips over het optimaliseren van ondersteunende functies. Deze tekst vormt de start van een artikelenreeks over dit onderwerp, dat past bij het thema ‘Optimaal organiseren’. Potentieel ontsluiten over grenzen Het gebeurt nog regelmatig dat organisaties kansen laten liggen door een te ‘verkokerde’ besturing […]

   Leiding geven op afstand

   ‘En als er iets is bel je me. Het maakt niet uit wanneer.’, een verhalende blog over leiding geven in tijden van thuiswerken. Gert rondde zijn videogesprek af en keek op zijn lijstje. De medewerkers die hij na de online-teammeeting van vanmorgen op zijn bellijst had gezet had hij nu allemaal gesproken. Gert had zich […]

   Veranderen is verankeren

   ‘Verandermanagement’. Het lijkt wel een modewoord, een hype. Maar wat is verandermanagement? In allerlei artikelen en managementboeken worden ons nieuwe theoretische en wetenschappelijke inzichten aangereikt over hoe je moet ‘veranderen’ en hoe je een ‘veranderproces’ moet begeleiden en sturen. Is het daadwerkelijk zo moeilijk om te veranderen? Ging het in het verleden dan zo vaak […]