Verandervermogen medewerkers

Programma voor operationaliseren van organisatie

€ 0

tooltip
Inhoud in het kort

– Onze visie op het thema
– Direct bruikbare tips
– Mogelijkheid tot nabespreken
– Cultuurscan

Vanaf februari 2021 komt hier de whitepaper: Onze visie over verandervermogen medewerkers

Co-operations stelt Verandervermogen Medewerkers centraal als thema. Wijnand Mebius is specialist op dit gebied. Hij vertaalt onze visie in een informatief whitepaper, die u begin februari 2022 hier kunt aanvragen.

    U ontvangt de whitepaper zodra deze beschikbaar is, met nog een aantal informatieve opvolgingen.

    Wijnand Mebius

    Expert en contactpersoon

    “Medewerkers dragen uit eigen beweging en innerlijke zekerheid bij aan veranderingen”

    De uitdaging in verandering

    Wij bieden leiders veranderingsvermogen om hun transformatieambities te realiseren. Medewerkers komen tot uitdrukking in hun werk: zij doen werk dat exact bij hen past en zitten op de juiste plek. Van daaruit komen zij vanzelf in beweging én geven zij vorm aan de veranderambities

    Wat Co-operations voor u kan doen

    Co-operations kan u ondersteunen bij dit brede scala van uitdagingen. Wij hebben jarenlange ervaring met de meest uiteenlopende toepassingen van verandermanagement. Vanuit deze kennis kijken we wat het beste bij uw organisatie past.

    Van kleinschalige projectinrichting tot complexe multi-disciplinaire transformatieprogramma’s.

    Sparringsessie.




      Ton Nijenhuis en Petrosjan Damen

      Oprichters van Co-Operations.

      “Het was tijd voor iets anders.”

      De wereld verandert continu. Ook de arbeidsmarkt en behoefte van organisaties aan ervaren en deskundige ondersteuning. Co-operations speelt in op deze gewijzigde behoefte.

      Samen doen wat andere bedrijven doen

      Co-operations werkt vanuit de overtuiging dat samenwerken, ervaring en deskundigheid de sleutel is tot succes. Dit hebben wij vastgelegd in ons manifest.

      Publicaties van Co-Operations

      Plannen, prioriteren en escaleren: waarom leren we dat niet?

      Ken je het volgende patroon? Je hebt prachtige organisatiedoelstellingen die je ook nog eens in een kundig beleidsplan voor de komende paar jaar hebt geconcretiseerd. Daar komen dan professionele jaarplannen en planningen uit die ook nog eens helder vertaald zijn naar team- en individuele doelstellingen en -planningen.

      Wat kan er misgaan? ………De realiteit!!!!

      In dit artikel geven we een paar tips over hoe je met zo’n situatie kunt omgaan.

      Hoe kan je het best personeel behouden? 3 tips.

      Als werkgever doe je er alles aan om talentvolle medewerkers te behouden. Naar ons idee lukt dat vooral door waardevolle relaties met je werknemers op te bouwen, zodat beide partijen interessant en relevant voor elkaar blijven. Maar wat voor de een interessant is, is voor de ander minder interessant en relevant en vice versa. Waar doe je goed aan en hoe zorg je dat je relevant voor elkaar blijft? In dit artikel geven we een paar tips.

      Verhoog het rendement van jouw talent

      Dit artikel gaat over onze Rent-a-Mentor propositie, waarmee we de productiviteit van jong talent in loondienst verhogen door het benutten van de senioriteit van onze leden, ervaren zelfstandig professionals. In de tekst staat niet alleen wat het voordeel van zo’n mentorrelatie is en hoe het proces loopt, maar ook hoe je dit als jong talent kunt financieren.

      Let op de ‘expertreflex’ bij staffuncties

      Experts van stafafdelingen die, vanuit de beste intenties, doorschieten in hun dienstverlening. Die zich blindstaren op het middel, hun vakgebied, en het bedrijfsdoel uit het oog verliezen. Dat komt in de beste organisaties voor. Hoe komt dat nu? En, belangrijker nog, hoe kun je deze ‘expertreflex’ voorkomen? Die vragen worden in dit artikel beantwoord.

      Optimaliseren inspireren door coöperatief samenwerken

      In dit artikel wordt een aantal handvatten gegeven voor coöperatief optimaliseren. Deze tips zijn gebaseerd op de aanpak van coöperatief leren, die al enkele decennia wordt toegepast in het onderwijs. Deze benadering illustreert de kracht van Co-operations: waarde creëren door over de grenzen van disciplines en sectoren te leren, denken en te handelen.

      De volmacht als fintech? Drie kansen die je moet benutten.

      Als volmacht onderscheid je je alleen nog maar als fintech met een sterk online profiel. In dit artikel noemen we drie kansen die je moet benutten.

      Herijking van verbondenheid, vitaliteit & veiligheid

      Over de gevolgen van de coronacrisis wordt momenteel veel geschreven en gezegd. Wat echter nog beperkt aan bod komt is de structurele impact van het afgelopen jaar op support functies zoals HR, Facilities en Risk. In dit artikel gaat de auteur verder dan de voor de hand liggende consequenties. Zo vraagt hij zich af of ‘health security’ na ‘cyber security’ het nieuwe thema wordt waar organisaties extra aandacht aan gaan besteden. En wie daarbij de rol van ethicus op zich gaat nemen.

      Afstand en verantwoordelijkheid

      Verhalen belichten op een andere manier de essentie van onderwerpen. Verhalen geven ‘food for thought’. Verhalen delen is meer inzicht verkrijgen. Dit verhaal gaat over verantwoordelijkheid geven en nemen op momenten waarop de afstand tot de dagelijkse praktijk groter wordt en jezelf het geheel niet meer kunt overzien. Een onderwerp waar veel organisaties mee worstelen. Zeker in de huidige tijd waarbij ‘thuis werken’ en ‘op afstand werken’ de regel is geworden. Verantwoordelijkheid geven en nemen is een belangrijk aspect bij het operationaliseren van plannen en strategie.

      Product Approval & Review Process (PARP voor intimi) – een moetje of feest?

      Nieuwe producten ontwikkelen is de leukste baan ter wereld! Kijk maar eens naar Apple: naar elke nieuwe versie van de IPhone wordt reikhalzend uitgekeken. Maanden vooraf beginnen de speculaties al. Hoe is het nieuwe design? Welke nieuwe functionaliteiten zitten erop?

      Communicatietrends 2021

      Hoe bereik je klanten en medewerkers? Hoe krijg je ze mee? Welke strategie belooft de meeste impact in de huidige tijd? De vakvereniging van communicatieprofessionals presenteert elke 2 jaar de communicatietrends.

      DMAIC en de vele wegen die naar Rome leiden

      Bij veel organisaties zit de uitdaging in de uitvoering. In de executie van plannen. Het plan opstellen gebeurt in relatieve rust en veiligheid. Er wordt tijd genomen om de markt te analyseren, een interne analyse op te stellen, concurrentie-analyses te bestuderen en kostendoorrekeningen te maken. En terecht.

      Coöperatief optimaliseren over de grenzen van ondersteunende functies

        In dit artikel lees je in circa 3 minuten o.a. 3 tips over het optimaliseren van ondersteunende functies. Deze tekst vormt de start van een artikelenreeks over dit onderwerp, dat past bij het thema ‘Optimaal organiseren’. Potentieel ontsluiten over grenzen Het gebeurt nog regelmatig dat organisaties kansen laten liggen door een te ‘verkokerde’ besturing […]

      Leiding geven op afstand

      ‘En als er iets is bel je me. Het maakt niet uit wanneer.’, een verhalende blog over leiding geven in tijden van thuiswerken. Gert rondde zijn videogesprek af en keek op zijn lijstje. De medewerkers die hij na de online-teammeeting van vanmorgen op zijn bellijst had gezet had hij nu allemaal gesproken. Gert had zich […]

      Veranderen is verankeren

      ‘Verandermanagement’. Het lijkt wel een modewoord, een hype. Maar wat is verandermanagement? In allerlei artikelen en managementboeken worden ons nieuwe theoretische en wetenschappelijke inzichten aangereikt over hoe je moet ‘veranderen’ en hoe je een ‘veranderproces’ moet begeleiden en sturen. Is het daadwerkelijk zo moeilijk om te veranderen? Ging het in het verleden dan zo vaak […]